Legyen Vásárhely a “necc városa”

Egyéni kezdeményezésként a Vásárhelyi Őszi Tárlathoz kapcsolódóan egy önkéntes gyűjtést indítunk Hódmezővásárhelyen a szinte elfeledett kézművességnek, a necc v. rececsipke készítésének feltámasztására. Az október 5-6-i hétvégi kirakodóvásáron mesterségbemutatót tartunk és gyűjtést hirdetünk a régi terítők, függönyök és polcszegélyek megmentésére. Mivel saját kezdeményezés az akciónk, nincs rá külön forrásunk, de a város önkormányzata támogat bennünket a kézműves-vásári megjelenésben, és a helyi Németh László Könyvtár biztosítja az önkéntesen felajánlott tárgyak befogadását és őrzését.
A necc munkákat ill. a készítéséhez kapcsolódó tárgyak, dokumentumok, személyes emlékek befogadását egy Gyűjtői Oklevéllel tudjuk honorálni a felajánlónak annak érdekében, hogy az egy leendő vásárhelyi necc-gyűjtemény alapját képezze.
A Vásárhelyi Látóhatárban megjelenő cikkem ismertetése okt. 3-án este a könyvtárban szintén egy bemutató keretében lesz.
Szeretnénk, ha már határozott céllal keresnék fel a vásárhelyiek a bemutató asztalunkat a kirakodóvásáron, és minél többen értesülnének a gyűjtés indulásáról.

Ezért közzé tesszük a folyóirat- és mesterség bemutató meghívóját és a felhívást a gyűjtésre.

Bízva abban, hogy  találunk partnereket az 50-60 éve Vásárhelyre még oly jellemző kézmunka felkarolásában és megmentésében,

üdvözlettel:

Benyhe Zsuzsa ( skype: benyhe.zsuzsa)      és Sándor Istvánné

A bejegyzés kategóriája: Cikkek
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?